Megtérés egy vallásból - Hayley bizonysága (videó)

2021.11.21
Hayley otthagyta a mormon vallást
Hayley otthagyta a mormon vallást

Hayley korábban mormon vallású volt, oda volt a mormon vallásért és a mormon kultúráért. Sosem kérdőjelezett meg semmit az egyházban. Akart templomi esküvőt és áldást, hogy a családjával éljen örökké, és akarta hogy ez nála is igaz legyen, ezért ragaszkodott a valláshoz. Volt benne egy belső harc, akarta, hogy ez igaz legyen, de nem volt biztos benne, hogy ez igaz is. Amikor iskolába járt olyanokkal találkozott, akik nem tartoztak a mormon egyházhoz, és kérdések merültek fel benne. De hiszen ezek nagyszerű emberek! Mondta.. Az életük jól halad és nem mormonok. Egyre több kérdés merült fel benne, hogy talán a mormon vallás nem az egyetlen út. 


videóKésőbb találkozott a férjével, aki Kaliforniából származott. A szülei katolikusok és ő is úgy nőtt fel, hogy katolikus (vallásos) egyházba járt. Hayley szülei azt mondták, hogy nem tudnak egy olyan házasságot elfogadni, amely nem a mormon egyház templomi pecsétjét kapja. Ezért minden héten jöttek hozzá mormon missionáriusok, hogy tanítság a férjét mindenféle mormon tanokra. Ez idő alatt komoly kérdések merültek fel Hayley-ban, mert újra tanulta a mormon vallás alapjait, amin egyszer már végig ment. Ezután leült beszélgetni a férjével, aki azt mondta neki: Hayley, ez nekem nem megy. nem látom értelmét. Úgy döntöttek elmennek egy keresztény gyülekezetbe, ahol a pásztor azt mondta: "Istent jobban érdeklik az emberek, mintsem a szabályok".

Úgy érezte erre volt szüksége, hogy ezt hallja, mert egészen eddig szabálykönyv szerint élt. Próbált kiérdemelni egy helyet Istennél azzal, hogy betartott bizony szabályokat. Elkezdte újra olvasni az újszövetséget és akkor szólt igazán hozzá Isten. Azok által az igék által, amik teljesen ellent mondtak mindannak, amiről azt gondolta hogy tudja. Hayley életében először kezdett kérdéseket feltenni Istennek, nem tudva hogy mi lesz az ő válasza. És ekkor kezdett szólni hozzá az ő igazsága.  Bár korábban is kétségei voltak, hogy a mormon egyház igaz egyház-e, de meggyőzte magát arról, hogy igen, és nem is hagyott más opciót magának.

Most hogy megértettem Isten kegyelmét, én is kegyelmet szeretnék mutatni másoknak, mert Isten is kegyelmes volt hozzám". - Mondja Hayley. "Szeretni akarok másokat, mert ő is szeret engem. Nem azért mert ezt kell tennem, hanem mert én is ezt akarom.

"És végül egy olyan szoros, bensőséges, szellemi kapcsolatom van Istennel, amit meg akarok őrizni". Hayley megtanulta, hogy nincs senki másra szüksége csak Jézusra. Ő mindaz, akire szüksége van (sír) És... végül megtalálta vele a kapcsolatot, .. "és tudom, hogy már van egy helyem a mennyben Istennél, és mindez Jézus érdeme. És ennél nincs semmi fontosabb. És ezt senki sem veheti el tőlem".