"Gyűlöltem Istent" - Elvesztette a családját, de Isten kárpótolta!

2021.11.25

15 évesen Kevin Thomson a pokol szót tetováltatta vállára. "Alapvetően ez volt a világmeghatározás számomra. Erről szólt az életem". 


videó


Kevin harmadikként született hat gyermek közül, apjuk elhagyta őket, mikor Kevin 5 éves volt, és bátyja, Tony próbált anyjuknak segíteni, hogy felnevelje a kisebbeket. "A legidősebb bátyánk, Tony, megtanította nekünk hogyan verekedjünk, így nem volt gond, hogy egymásnak fizikai fájdalmat okozzunk. Egyszer például felkapta az öcsémet, Denist, kihajította az ablakon, aztán kiment utána". Amikor Kevin tinédzser volt, Tony öngyilkos lett. Pár évvel később Denis is meghalt egy autóbalesetben. " Anyám rengeteget költözködött. 30x - 40x költöztünk az általános iskola idején, nem igazán volt otthonunk". Középiskola után Kevin bevonult, majd visszatért Iovaba, ahol feleségül vette Debyt. A három gyerek gyorsan jött, ám a munkahelyek annál nehezebben. A pár a megélhetésért küzdött. Aztán eljött a nap, amit Kevin sosem fog elfelejteni.

1986. Február 11-e, csalódott volt aznap reggel mert nem indult be autója, szóval visszafeküdt aludni. "Elaludtam, majd hirtelen sikoltásra riadtam fel. Hallottam, hogy Deby a nevemet sikoltja, és ez olyan hang volt, amit korábban még soha nem hallottam". Tűz ütött ki a lakóautóban amíg aludtak. Az otthonuk percek alatt tüzes pokollá változott. "Ráüvöltöttem Debyre hogy hozza ki a legfiatalabb fiunkat, Russelt a kiságyból. Amikor a folyosó felé fordultam, láttam hogy a falakat lángok nyaldossák a padlótól a plafonig. A fiaim utánam sikoltoztak". Az egyetlen módja, hogy megmentse gyermekeit ha a ház másik oldaláról próbálja kihozni őket. Kinyitottam az ajtót, hogy hátulról jussak be, hogy kihozzam a fiukat. Ekkor a lángok átnyomultak a folyosón, robbantak.. engem kinyomtak az ajtón, a feleségemet: Deby-t, és a fiaimat pedig visszarepítették a hálószobába". Többször is próbálkozott, hogy vissza jusson a házba, de mindig elakadt. "Néhány ember megállt, kiabáltak. Én megfordultam és odaüvöltöttem hogy a családom bent van a lakókocsiban és segítség kell, hogy ki tudjam hozni őket. Megpróbáltam visszajutni a lakókocsiba, kinyitottam a konyhaajtót és elkezdtem befelé rohanni. Ők megragadtak és kirángattak. Beültettek egy autóba, és elvittek onnan a kórházba. És ahogy távolodtunk, visszanéztem és láttam ahogy a lakókocsi összeomlik. A falai összeomlottak". Így, hogy mindenki meghalt akit szeretett, Kevin nem akart élni. "Annyira haragudtam Istenre, hogy meg akartam halni. Ez volt a legfőbb gondolatom. Semmi más nem érdekelt, jobb lett volna ha benn égek". Miután eltemette családját, Kevin motorbiciklire ült és motorozni kezdett. 

Itallal, drogokkal, szexel próbálkoztam. Egész nap csak motoroztam, fel akartam dühíteni Istent annyira, hogy megöljön. Hozzá voltam szokva hogy a haragomat úgy vezetem le, hogy ütök dolgokat. Így nőttem fel. Addig ütöttem a falat, míg észrevettem hogy meg kell javíttatnom. Így elhatároztam hogy kimegyek az erdőbe, hogy a fákat üssem. 

Amikor semmi nem elégítette ki, munkamániás lett. Egy nap azután az egyik ügyfelén megakadt a szeme. "Amikor bementem a könyvesboltba, és láttam ahogy jön felém, volt rajta egy névtábla és így tudtam hogy ő ott dolgozik. Ahogy közelebb ért hozzám, rám nézett és annyit mondott: Szia. Aztán továbbment. Mintha valami megmozdult volna köztünk és a szivem annyit mondott, ő az igazi". Habár el akarta taszítani magától, Kevin és Judy mégis egymásba szeretett és összeházasodtak. Arkansasba költöztek. Judy apjának kérésére Kevin elkezdett gyülekezetbe járni, de a szíve nem volt ott. "Az Úr minél inkább közém fonta a karját, annál inkább küzdöttem ellene, és gyűlöltem". 2006-ban egy hideg februári estén Kevin tüzet rakott a hátsó udvaron, ekkor jött rá hogy a következő nap volt a tűz 20. évfordulója, és emlékek árasztották el. Ekkor azonban nem az öklét rázta Isten felé. 

Lehajtotta a fejét és kérte Istent hogy vegye el a fájdalmat és bocsássa meg a múltját. "Körém fonta a karjait, éreztem az ölelést, amit már annyi év óta adott nekem, és éreztem a szeretetet amit adni akart. Éreztem Jézust és azt mondtam: Neked adom az életem, neked adom az életem, mindent amim van, köszönöm. Kinéztem az udvarra, a feleségemre és a kutyákra, a kilátásra, és mindenben a szépséget láttam. Láttam Isten jelenlétét mindenben, ami körülvett, és olyan mély békességet éreztem magamban, amiről sosem gondoltam hogy egyszer még megtapasztalom majd".

Kevin ma utcákon beszélget emberekkel és részt vesz a Jerico motorosai szolgálatban is, utaznak az országban, és hirdetik az evangéliumot. Kevin emlékszik az évekre, amelyekben dühös volt Istenre.

"A nagy erőfeszítésben, hogy fájdalmat okozzak neki, nem vettem észre, hogy ez már megtörtént, és hogy már minden olyan fájdalom rajta volt, amit én valaha is ismertem. Ő hamarabb ismerte azt a fájdalmat, ami a családomat érte, mint én. Megadta a felismerést hogy bűnbocsánatot kérjek, és amikor körém fonta a karját, éreztem benne a békét, és tudtam ezt sosem veszi el tőlem".Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!