Gera Zoltán bizonysága - megtérése

2021.11.23


Megtérésem előtt eléggé benne voltam a világban, de annyira hogy már nagyon korán: 13 éves koromban ittam, dohányoztam, szipóztam, diszkóba jártam, pedig akkor még be sem engedtek volna. Aztán elhívott az édesapám Istentiszteletre, hogy "Gyere, nézd meg mi van itt".

Mondom megnézem hogy mi ez. Elmentem, és tetszett hogy nem egyhelyben állnak az emberek, hanem tetszett nekem az, hogy táncolnak, ugrálnak, örülnek, és megfogott hogy öröm van ebben a gyülekezetben. Megtértem és Isten megszabadított minden kötelékemtől. Szipótól kezdve cigitől, mindentől megszabadított és éreztem, hogy ez nem magamtól van. És imádkoztam hogy egyedül vagyok, unatkozom.. és imádkoztam hogy had ficizzak, menjek vissza focizni. És akkor jött egy srác hogy gyere vissza focizni. Elmentem focizni Harkányba. Ott játszottam egy évet az ifiben. Kezdetben nagyon nehéz volt mert fájtak a lábaim. Annyira fájtak hogy nem bírták a kiképzést, mert a cigitől kezdve a káros szenvedélyek lerombolták a lábaimat, mindent... És aztán egy évet játszottam az Ifibe, egy évet a felnőttbe, és utána ide kerültem Pécsre, és bekerültem a kezdő csapatba. Felnőtt, Nb1-es csapatba, és egyre jobban megy. 

Érzem hogy Isten megáld, mert kérdezik tőlem hogy rokonom az újságíró? Mindig engem raknak be az újságba. Akkor a nézők szeretnek, bíztatnak mindig, és az edzőim is, a játékostársaim mind szeretnek. És ez nagy bizonyság. 

"Megtértem, és akkor onnantól kezdve megy a foci. A terveim azok Istenben vannak. Én focizni Isten dicsőségére akarok. nem azért hogy saját magamnak dicsőségvágyás, hanem Isten dicsőségére szeretnék minél jobban futballozni, és elmondani az embereknek hogy megtértem, hogy miből hozott ki Isten."

Gera Zoltán a 700-as Klub csatornáján.