Doug lejött a lélegeztetőgépről!

2022.01.12

Doug egy New York-i gyülekezet pásztora volt, aki 2020.12.23-án lélegeztető gépen volt. A feleségét pedig azért hívták, hogy vegyen búcsút tőle. December elején kezdődtek a megpróbáltatások, amikor is az egész család elkapta a koronavírust. Doug felesége és a három gyerek hamar felépült, de Doug nem, ő intenzívosztályra került.

(Feleség) - pár órával később kaptam az első telefon hívást az orvostól. Elmondta hogy oxigént adnak neki és elkezdik a kezelést, és remélik a legjobbakat. Sírva fakadtam. Éreztem hogy küzdenem kell az életéért.
A következő hetekben Doug állapota folyamatosan romlott...

(Feleség) - Minden nap kérdeztem hogy bemehetek-e, de mindig azt mondták hogy csak akkor ha már haldoklik. Kicsit később az orvos azt mondta hogy mostmár bemehetek. Elkezdtem imádkozni érte, az életéért. Olyan túláradó bizonyossággal mentem el, hogy tudtam hogy haza fog jönni. Mielőtt kiléptem a szobából azt mondtam neki: haza jössz hozzánk! Azt kértem had beszéljek mindkét orvosával.. arra kértem őket ne mondjanak neki semmi olyat amiből azt érezné, hogy ők feladták a reményt. Azt mondták hogy nagyon beteg.

Kelly ekkor adott engedélyt az orvosoknak hogy lélegeztető gépre tegyék.

Kelly: Az orvos minden negatív szavát alárendeltem annak az igének hogy tudom hogy Isten mindent megtehet és az ő tervét semmi sem hiusíthatja meg."


A közbenjárók egyre népesebb tábora egyet értettek abban hogy Doug nem fog meghalni. 24 órás virrasztást tartottak, dalokat énekeltek, a kórháznál imafelvonulást tartottak, a kórházi dolgozók is imádkoztak.

Orvos: videótelefonáltunk Kelly-el és így tudtunk együtt imádkozni. z egész kórház szorított érte.

Az orvosok lélegeztetőgépre tették, de 24 órán belül levették róla, mert megállapították, hogy nem segít neki lélegezni.

Orvos: "Azon az estén azért imádkoztam, amikor hazamentem (sír), Isten tartsa életben 26-ig, hogy ne karácsonykor veszítse el a családja."

Kelly: "Kaptam egy hívást egy orvosától, aki azt mondta, nincs jól a férjem és egy úgynevezett atmo lélegeztetőgépre szeretném tenni, mert ez a legjobb esélye az életre. Én mondtam hogy akkor tegye. Néhány közeli ismerős akik az egészségügyben dolgoztak azt mondták: Akkor ennyi, ezt nem éli túl. Szerintetek.. de mi csodáért imádkoztunk!


4 nappal később Doug rosszabbul lett. Erős belső vérzése volt. Ez a kockázata az atmo-nak az előnyeivel szemben. Ezért le kellett venni róla és újra a korábbi lélegeztetőgépre tenni.

Kelly (feleség): Az intenzíven minden nap olyan volt mint egy igazi hullámvasút. Az egyik órában jól volt, aztán leesett az oxigén szintje. Folyamatosan tájékoztattam a gyerekeket hogy apát most atolra rakják. Most leveszik a lélegeztetőgépről.

Egy héttel később Kelly élete egyik legörömtelibb pillanatát élhette át..


Kelly: "Hetek óta először kaptam sms-t a férjemtől. Január 4-én történt. Január 5-én éppen vezettem, amikor újra kaptam sms-t. Azt írta valószínűleg levesznek a lélegeztetőről. Mi kiáltoztunk, hálát adtunk, örültünk. Ha leveszik a lélegeztetőgépről, akkor minden bizonnyal már jól tud lélegezni.


Doug megköszönte mindenkinek hogy imádkozott érte.


Doug: "Teljes szívvel köszönöm hogy imádkoztak és harcoltak értem és a családomért. Az imáik segítettek megmenteni az életemet."

2021.02.02-én Doug Jansen elhagyta a kórházat. Mindenki örült, hogy újra boldogan csatlakozhat a családjához. Néhány hónapos rehabilitáció után Doug hazatérhetett az otthonába és a gyülekezeti pulpitushoz. Jansenék szerint ez egy rendkívüli megtapasztalás volt. Az életük sosem lesz már a régi. 


Doug: "Ha megnézem a gyümölcsét azt látom, hogy szeretteim tértek vissza krisztushoz emiatt. Azt is láttam Isten mit tett az életemmel. A gyerekeim azt tudják mondani, hogy csodát láttak."

Kelly(feleség): "Amit ebből megtanultam az az állhatatosság, a kitartás. Bármilyen reménytelennek is tűnik a helyzet, mindenható Istenünk van és ő azt akarja hogy nagy hitünk legyen. ne mondjunk le róla. Folyamatosan zörgessünk, imádkozzunk, járuljunk elé és ne adjuk fel. Isten velünk, hogy soha ne adjuk fel!"


képgalériaHa a te életedben is szükség van változásra valamilyen területen, és rájöttél, hogy nem tudsz magadtól változtatni a sorsodon, a problémádon, és hiszed hogy ugyanaz a személy, aki Doug életét helyrehozta a te életedet is helyre tudja és helyre akarja állítani, akkor nyisd ki a szíved, és mondd el ezt az imát úgy, mintha az életed múlna rajta (mert az múlik rajta): 


Amennyiben meghoztad életed legfontosabb döntését, és átadtad az életed annak a személynek, akitől kaptad, Jézusnak, úgy egy új fejezet kezdődik az életedben! Azt tanácsolom neked, hogy keress egy élő közösséget, gyülekezetet, ahol épülni, fejlődni tudsz. Jómagam 2012-ben tértem meg, majd kezdtem járni egy olyan közösségbe, amely teve van jó gyümölcsökkel, bizonyságokkal, ez a Hit Gyülekezete. Így ha nem tudsz, nem találsz, vagy nem tudod melyik úton járj, én jó szívvel ajánlom ezt a közösséget, tudva hogy szinte minden megyében van legalább egy gyülekezet. Ha kérdésed van, vagy kérésed nyugodtan felveheted velem is a kapcsolatot. Itt megtalálsz: